Telemedicina poate fi cel mai mare aliat al dv. in aceasta perioada in care aglomeratia din clinicile medicale reprezinta un factor de risc si de raspandire a coronavirusului.

În contextul actual al pandemiei provocate de COVID-19 anunțat de Organizația Mondială a Sănătății, aproape toate statele lumii au implementat sisteme de monitorizare medicala la distanta si au vazut in telemedicina un aliat de nadejde in lupta impotriva raspandirii acestei pandemii. Totusi, singurele măsuri reale de prevenție a extinderii infecției cu coronavirus sunt autoizolarea, igiena personală și evitarea spațiilor aglomerate.

Categoriile cele mai expuse de populatiei sunt persoanele in varsta si persoanele cu afectiuni cronice. Potrivit studiilor, categoriile de afectiuni cronice care prezinta un risc ridicat de complicatii in urma infectarii cu noul coronavirus sunt bolile pulmonare, bolile cardiovasculare si diabetul. In acest context, pacientii cu afectiuni cronice au nevoie de o protectie deosebita prin evitarea aglomeratiilor si de o urmarire constanta a evolutiei bolii de care sufera.

Solutia Telemediq va ofera posibilitatea de a ramane in contact de la distanta cu pacientii dv. prin utilizarea platformei de telemedicina, in scopul sesizarii prompte a semnelor de agravare a bolii, pentru transmiterea de recomandari sau pentru interventia terapeutica precoce. In acest fel, se pot evita prezentari la cabinet care nu sunt necesare si se pot preveni exacerbarile bolii.

Telemediq este o platforma de telemedicina ce permite medicului sa fie in legatura permanenta cu pacientii sai pentru urmarirea zilnica a parametrilor vitali

Monitorizarea la distanta prin intermediul platformei Telemediq poate fi utilizata atat de medicii specialisti, cat si de medicii de familie, permitand extinderea ariei de acoperire cu servicii medicale oriunde exista o conexiune de internet.

Cu ajutorul platformei Telemediq, medicul poate optimiza tratamentul si poate sesiza prompt semnele de agravare pentru a preveni spitalizarea sau transformarea cazului intr-o urgenta medicala.

Domenii de utilizare ale platformei Telemediq

Modele de colaborare pentru medici si centre medicale

Integrarea tehnologiei permite personalizarea asistentei medicale, raspunde nevoilor pacientului si conduce la cresterea prestigiului institutiei medicale si a medicului.
Monitorizarea medicala la distanta reprezinta un nou model de servicii medicale ce poate oferi un avantaj competitiv pentru medici si centre medicale.

Inscrierea medicului in platforma Telemediq – este gratuita, oferind avantajul unei vizibilitati mai mari si a promovarii impreuna cu platforma Telemediq.

inscriere-medic-telemedicina

Includerea telemonitorizarii medicale in portofoliul de servicii al centrului medical – model gandit pentru institutiile medicale care doresc sa achizitioneze solutia IT de monitorizare la distanta si sa ofere serviciul medical pentru monitorizarea propriu-zisa prin intermediul echipei medical proprii.

solicita-oferta-telemedicina

Avantaje pentru medici si centrele medicale

Cresterea portofoliului de servicii medicale

Prin intermediul telemedicinei, serviciile medicale depasesc granitele cabinetului sau centrului medical, putand fi oferite din orice locatie, indiferent de programul de lucru, creand astfel noi modele de ingrijire medicala mai accesibile inclusiv pacientilor.

Implicarea activa a pacientului in managementul bolii

Tratamentul proactiv implica educarea pacientului in sensul unei autoingrijiri adecvate intre doua prezentari la cabinetul medical, in scopul obtinerii unor rezultate clinice mai bune.

Imbunatatirea calitatii serviciilor medicale

Urmarirea evolutiei bolii pacientului intre prezentari succesive la cabinetul medical ofera posibilitatea medicului sa intervina rapid si eficient atunci cand apar semne de agravare.

Cresterea satisfactiei pacientului

Pacientul se simte in siguranta stiind ca este sub supraveghere medicala continua si percepe ca i se acorda o atentie suplimentara, ceea ce conduce la cresterea satisfactiei sale in legatura cu serviciile medicale primite.

Cresterea prestigiului profesional

Digitalizarea informatiilor medicale, utilizarea telemedicinei, introducerea dispozitivelor bazate pe inteligenta artificiala nu mai tin doar de medicina viitorului, ci reprezinta componente ale actului medical actual.

Cresterea veniturilor

Telemedicina contribuie la reducerea cheltuielilor operationale ocazionate de consultatia propriu zisa la cabinet. In plus, monitorizarea medicala la distanta poate fi inclusa in portofoliul de servicii al cabinetului medical sau al clinicii si poate fi oferita pacientilor drept un serviciu suplimentar de sine statator.

Indicatii pentru monitorizare

Mereu gata sa-ti fim de ajutor

Completeaza formularul pentru a fi contactat de catre unul din specialistii Telemediq.
Ne poti scrie direct la office@telemediq.ro