Ce este Telemediq?

Telemediq este o platforma de telemedicina inovatoare, bazata pe tehnologia digitala mobila.

Telemediq permite conectarea de la distanta a pacientului cu boli cronice cu medicul curant pentru urmarirea zilnica a parametrilor vitali.

Componentele solutiei Telemediq sunt:

  • aplicatia mobila care se instaleaza pe telefonul mobil al pacientului
  • dispozitivele medicale integrate
  • platforma de monitorizare medicala la distanta

Solutia Telemediq functioneaza prin transmiterea prin bluetooth, in mod automat, a masuratorilor de la dispozitivele medicale portabile catre telefonul mobil si apoi prin internet catre baza de date medicala, unde masuratorile sunt vizualizate de medic ori de cate ori este nevoie, folosind platforma de telemedicina.

schema-functionare-telemediq

Telemediq ii da posibilitatea pacientului sa detina un rol activ in managementul bolii cronice de care sufera si ajuta la prevenirea sau tinerea sub control a eventualelor exacerbari sau agravari ale acesteia, in scopul cresterii calitatii vietii, reducerii riscului de complicatii si de deces.

Pacientii, in functie de bolile pe care le prezinta, utilizeaza diverse dispozitive medicale portabile (tensiometru, glucometru, cantar, pulsoximetru, spirometru, EKG) pentru masurarea functiilor vitale la domiciliu. Dispozitivele medicale sunt validate, simple, precise si usor de utilizat in urma unui instructaj minimal, facut in cabinetul medical.

Pacientul poate masura parametri vitali conform recomandarilor medicului sau cand simte ca este necesar, iar masuratorile sunt transmise automat prin bluetooth catre telefonul mobil smart. Cu ajutorul aplicatiei mobile Telemediq masuratorile sunt transmise imediat in baza de date din cloud, putand fi vizualizate de medicul care monitorizeaza pacientul.

Medicul din centrul de monitorizare are acces in timp real la toate aceste date, le poate analiza, poate sesiza eventuale modificari; daca considera necesar contacteaza pacientul pentru identificarea eventualelor probleme si pentru diverse recomandari sau optimizarea tratamentului.